-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:5107 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

چرا ريش تراشي حرام است؟
فقهاي شيعه و مراجع تقليد هر جا فتوا به حرمت و يا وجوب يا كراهت يا استحباب و مباح بودن عملي مي دهند فتواي آنها بودن شك مستند به يكي از ادله ي چهارگانه(قرآن مجيد، روايات وارده از رسول اكرم و ائمه هدي((عليهم السلام))، عقل و اجماع) مي باشد و هيچگاه از پيش خود چيزي نمي گويند.
بنابراين اگر فقهاي ما فتوي به حرام بودن ريش تراشي مي دهند بايد يقين داشته باشيد كه از پيش خود نگفته بلكه از دليلهاي فقهي استفاده كرده اند و ما براي اينكه شما اطمينان بيشتري پيدا كنيد بعضي از ادله ي حرمت ريش تراشي را در اينجا مي نويسيم:
رسول اكرم((صلي الله عليه وآله)) به مأموران كسري(كه مي خواستند خدمت حضرت برسند) فرمود پروردگار من امر كرده است كه شارب را بچينيم و ريش را بگذاريم.
البته در اين باب چند روايت ديگر هم وارد شده است كه همه ي آنها را مرحوم محدّث قمي در كتاب سفينة البحار نقل كرده است علاوه برروايات بعضي از فقهاء به برخي از آيات قرآن هم در اين زمينه استدلال نموده اند.
از همه مهمتر اين است كه سيره و روش عملي رسول اكرم((صلي الله عليه وآله)) و ائمه هدي((عليهم السلام)) و بزرگان دين و متدينين از ابتداء اسلام بر اين بوده است كه ريش را بگذارند و از ريش تراشي جدّاً اجتناب مي كردند و همانطور كه بعضي از فقهاي بزرگ فرموده اند اگر هيچ دليلي بر حرمت ريش تراشي در دست نباشد همين سيره و روش عملي رسول اكرم((صلي الله عليه وآله)) و ائمه ي هدي((عليهم السلام)) و مردم متدين براي حرمت آن كافي است. و اين يك اصل مسلّم است كه اگر بنا باشد در ظاهر شبيه كسي باشيم چرا به بيگانه شبيه باشيم نه به رسول الله و ائمه و اولياء الله؟

(بخش پاسخ به سؤالات )

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.